Ja mitt barn har problem, vad är ditt problem?

Ja mitt barn har problem, vad är ditt problem?
Mitt barns problem är du.
Din kommentar har jag hört så många gånger och oftast orkar jag inte ens kommentera, även om jag känner att jag borde. Även om jag vet att jag har all rätt att kommentera, att säga ifrån och att faktiskt protestera. Om mitt barn är med håller jag aldrig tyst, tigermamman kommer fram men annars kan jag låta det passera. Nu har jag fått nog.
"Alla barn har diagnoser nu för tiden, det känns som en ursäkt för dåligt beteende" .
Ursäkta mig, men jag skulle aldrig använda mitt barns diagnos som en ursäkt för jag har INGET att ursäkta! Och om mitt barn skulle bete sig dåligt så beror det på såna som dig. Oförstående människor som inte kan bemöta mitt barn på rätt sätt.
Mitt barn har ett dåligt beteende då och då precis som alla "normalstörda" barn har men när mitt barn har detta beteende så kanske det syns, hörs och märks lite mer då mitt barn har en diagnos som förklarar mitt barns beteende. Oftast handlar en diagnos om vad personen som har diagnosen känner och som sedan leder till ett beteende.
Mitt barn beter sig inte dåligt, mitt barn känner. Mitt barn känner känslor, precis som du och jag men känslorna kanske känns på ett annat sätt än vad de känns för dig och mig, och de kanske visas på ett annat sätt än vad de gör hos dig och mig. Detta gäller även de "bra" känslorna och när mitt barn känner så känner mitt barn med hela kroppen!
Mitt barn har inga fel. Mitt barn är unikt. Precis som du och jag.
Mitt barn kommer få veta vem du är och hur såna som du funkar. Mitt barn kommer också få lära sig att världen är en plats som inte alltid är anpassad för mitt barn och att när mitt barn inte passar in så kommer det kännas tufft.
Mitt barn kommer få så många verktyg jag kan ge för att mitt barn ska fungera så bra som möjligt och kunna vara så bra som bara mitt barn kan vara. Mitt barns bästa sidor syns mycket mer än de lite sämre och de bästa sidorna är FANTASTISKA. Mitt barn ska aldrig behöva ursäkta sig för någon om jag så ska behöva jobba för det varje dag. Mitt barn är perfekt. Mitt barn behöver inte ändra sig för såna som dig.
Mitt barn har en diagnos, det är ingen ursäkt utan det är en förklaring.

Visa fler inlägg