Ge inte upp för lätt....

För 5 år sedan så sa läkarna att vår äldsta son inte kommer kunna spela fotboll då hans motorik är så försämrad till följd av hjärnskadan. För tre år sedan sa de att han kommer ge upp fotbollen om nåt år då det kommer bli för svårt. För ett år sedan så hamnade han i gruppen av de som utvecklats mest i sitt fotbollslag för att få ännu mer utmaning vid träningar och matcher. I tisdags spelade han en fotbollsmatch på mitt jobb med äldre ungdomar och där gjorde han 11 mål. 
Inget som nån har sagt till mig om hans motorik eller hinder har jag sagt till honom eller lyssnat på själv heller. Varför? Jo för han ska känna att han ska göra det han tycker är kul och vill göra och fotboll är verkligen det han lever för just nu. Han kan inte gå till skolan utan en fotboll. Han pratar om fotboll hela tiden, han spelar fotboll flera timmar om dagen med kompisar, på raster, efter skolan osv.  Han har fotbollsträningar, matcher. Och han tycker det är så otroligt kul. Och jag är så glad att vi har en sån kämparkille. Som aldrig gav upp när det var svårt. Som valde vad han ville göra. Som sket i att han fick kämpa mer än alla andra. Och som dessutom blivit riktigt duktig. Som gör mål, försvarar och kämpar. 
Detta jäklaranamma kommer ta honom långt i livet. 

För nån månad sen träffade vi samma läkare igen, hon gjorde samma tester och kom fram till att hans grovmotorik förbättrat sig enormt mycket, tack vare fotbollen och all träning. Hon var glad att han inte gett upp och sa att hon var glad att hon haft så fel. Man ska aldrig ge upp. 
Särskilt inte om det är något man verkligen vill göra. 

Visst kan fotbollsintresset svalna framöver. Visst kan han vilja byta aktivitet. Sluta. Då är det såklart ok med oss som föräldrar. 
Det som inte är ok, är att man slutar för att någon annan säger det. 

Jag tror dock fotbollsintresset är här för att stanna. Vi får se. 

Nej dags att sova kanske? Upp tidigt för fotbollsmatch imorgon... Zzzzz 


Visa fler inlägg